De orchidee is een aantrekkelijke en vergevingsgezinde plant die vaak wordt beschouwd als een van de meest vergevingsgezinde geschenken van de natuur. Vaak is dit vanwege het schijnbaar oneindige potentieel voor eindeloos potentieel. In feite bevat de orchidee enkele van de meest exquise en gevarieerde soorten van alle bloemen ter wereld. Enkele van de meest voorkomende orchideeënsoorten zijn de orchidee (ringworm), Paphiopedilum, Pterocarpus’ santalinus en de epifyten.

De Orchidee (Rok ku-p’i) of de Orchidee (Rok baek) zoals hij ook wel wordt genoemd, is een lid van de Orchideeënfamilie van bomen en groeit voornamelijk in tropische gebieden. De Orchidaceae / Rok de is een brede, uitgebreide en wijdverspreide familie van tropische bloeiende planten, met vlezige, dubbelbladige bladeren die nauw overspant zijn en tweezitsbloesems bevatten. Naast de Orchidee (Rok baek) zijn er nog vele andere Orchideeënsoorten, waaronder de Epiphytes, Pterocarpus santalinus en Paphiopedilum. Samen heeft de Orchid-familie meer dan tienduizend soorten.

Het orchideeëngeslacht bevat tweehonderdvijfenzestig orchideeënsoorten. De meeste van deze Orchidaceae komen voor in de tropische en subtropische gebieden van Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Maleisië. De orchidee staat vooral bekend om zijn heldere, opzichtige bloemen. Deze bloemen worden gewoonlijk “orchideeën” of “zure vruchten” genoemd. De wetenschappelijke naam voor Orchideeën is “Ocimum Orchidicum” wat “sierorchidee” betekent.

De stengel van elke orchidee heeft vier blaadjes; het eindblad is korter en groter dan de andere drie en vormt een pseudobol. De bladeren hebben een enkele piek die zich uitstrekt van het midden tot de basis van de stengel. Bloemen worden stevig tegen de stengel gehouden en groeien in een enkele, spiraalvormige vorm, vanaf de basis van de pseudobol naar boven. Orchideeën worden zo genoemd vanwege hun vermogen om spectaculaire bloemen op de stengel te produceren.

De wetenschappelijke naam voor orchidee (Ocimum) is gebaseerd op de Griekse mythologie, toen werd gedacht dat orchidee (ook Orchidium of Orchidina) het geschenk was van een orchideegodin. Het geslacht Orchid omvat twee ondersoorten Orchidia en Orchidea. Sommige ondersoorten zijn beter bekend als hybriden. Deze omvatten Orchidica, die de struiken en grassen Orchidinae omvat, en Orchid, de algemene variëteit. Sommige generieke Orchideeën zijn hybriden van andere generieke geneesmiddelen; in feite zijn bijna alle generieke orchideeën verwant aan andere planten.

In de Verenigde Staten behoren orchideeën tot de meest populaire en meest bruikbare sierplanten. Ze worden gebruikt in bloemstukken, potarrangementen, kamerplanten en zelfs als tuindecoratie. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en groeien heel goed. De meeste orchideeën bloeien van twee tot zes bloemen per jaar, en de gemiddelde grootte van de bloeistengels is slechts 15 cm lang. Sommige orchideeën hebben een enkele grote bloem die tijdens elk seizoen twee tot vijf bloemen produceert. De hele cyclus van een enkel seizoen duurt tussen de twee en vier jaar.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *